Saturday, December 27, 2014

Secret Santa Post #1 bersama Happy Cattelya

Hai! Post kali ini akan ditemani oleh si cewek berkumis ini. Happy Cattelya. She even shares the same middle name as me. Desember 2014 ini dia ulang tahun yang pertama, jadi biarlah dia berseliweran di post ini yah.

Saatnya pamer kado yang dikirimkan Secret Santa saya! Yeeey. Karena bakalan banyak gambar, lebih baik saya sedikit cingcongnya. Nah, paket yang sampai ke rumah saya berisikan ini,

Monday, December 15, 2014

Kenapa Saya Enggak Bikin Book Haul Post Lagi?

Apakah ada yang bertanya-tanya selama ini? Kalau ada yang penasaran, ini dia penjelasan saya. Kalau ternyata enggak ada yang penasaran... yaaa... saya tetap akan melanjutkan tulisan ini. Mariii...

Thursday, November 20, 2014

Wishlist SS 2014 [cihuuuuyyy]

Hoyeeee ikutan Secret Santa BBI lagi. Tahun lalu pengalaman pertama saya ikutan Secret Santa, and oh boy it was fun! Soalnya saya tuh tipe yang senang sekali beli buku. Mau itu beli buku buat diri sendiri atau buat orang lain. I'm obsessed in buying books. Karena itulah, saya sangat menikmati acara Secret Santa BBI ini. Thank you divisi event BBI yang ciamik semua. This is a romantic smile for ya'll.

Nah, berikut ini buku-buku yang termasuk wishlist saya.

Shift - Em Bailey

Bailey, Em. 2012. Shift. Great Britain: Electric Monkey.
Rating 5 stars


I often read books before I go to sleep every night, because that’s how I roll since I was a kid. If the books are not interesting enough to keep me awake, I don’t mind because those books still help me to beat my sleep deprivation. As you may guess, the amount of books that keep me awake through the night is, of course, far more many than the books that don’t. But, books that keep me awake AND haunt me in my sleep are quite rare, I believe. 

This book. This book is one of those books that makes me lost my sleep time, and when I did sleep, it haunted my ugly dream. I admit, I had a nightmare after I read this book. It jabbed me right in my supposedly brave-heart.

I enjoy this book so much. I can’t believe that NONE of my Goodreads friends have read it (or maybe they just don’t put it on their bookshelves, I don’t know).

Sunday, November 16, 2014

Mara Dyer Trilogy (Book 1-3) – Michelle Hodkin [SPOILER, obviously]

Hodkin, Michelle. 2011, 2012, 2014. The Unbecoming of Mara Dyer, The Evolution of Mara Dyer, The Retribution of Mara Dyer. New York: Simon & Schuster.
Overall Rating 2,5 stars.

Sigh. Another stellar debut, another love to give. I decided to pick it up and read it, solely because of the amazing cover on the first book of this series, the other two are not very satisfying but I couldn’t care less after I finished the first book. I think that is the kind of cover that will always attract my attention. You know, mysterious, dark, sharp picture, and doesn’t show any particular face to be judged. Totally my type of cover, yes. Safe to say, I knew nothing about this book until I read it, I even didn’t know its genre.

I know now, I should never judge a series if I don’t read its whole series. By that, maybe I did an unfair judgment with Marked, but that is one awful book though, ugh. I love the first two book of Mara Dyer Trilogy, but after reading the final installment, my love was fading pretty fast. I’m bumped because I can’t give more than 2,5 stars for this series, believe me, I really want to love this more. But the last book crushed me, and not in a good way either. Despite the failed ending of this series (I’m getting to that later), I really like Michelle Hodkin’s writing style (she has good humor) and I still will pick up her future novels, I guess. Now, shall we talk about who Mara Dyer is?

Tuesday, November 11, 2014

Lucid - Adrienne Stoltz & Ron Bass

Stoltz, Adrienne and Ron Bass. 2012. Lucid. New York: Razorbill.
­Rating 5 serious stars


This is a story about a girl who whines a lot more than I tolerate and a girl who is so lonely she often makes up stories about strangers around her. And I should say I am pretty shocked myself for being able to finish the story until the very last page, let alone crown it with a five-star rating.

It’s definitely not a happy story, but I smiled in some parts of it. It’s not a sad story either, but I cried anyway in the end, complete with an ache in my heart and all.

Tuesday, October 14, 2014

Marked - P. C. Cast & Kristin Cast [DNF gladly]

Cast, P. C. and Kristin Cast. 2010. Marked. United States: St. Martin's Griffin.
Rating 1 generous star

Marked (House of Night, #1)

Below is my review in Goodreads that I wrote after I read this horrible thing:
I stopped at 42% of the book.

Apparently, this demonic chic Zoey Redbutt is so exotic and awesome so she has the right to trash-talking everybody else. I'm so very done with this piece of crap.

That's all I got to say, at first. But I guess I did an injustice deed by writing that short unclear review, although I show my disliking toward this book quite clearly, but that's beside my point. It is unfair for future readers of this book because they wouldn't get enough warning to not read this crappy crap. So here I am, warning you... no, I give you proof! Please proceed reading if you want to see all the evidences I managed to collect.

Friday, October 10, 2014

The Blood of Olympus - Rick Riordan (not sure if this is a review or not, but surely it contains SPOILER!)

Riordan, Rick. 2014. The Blood of Olympus. New York: Disney Hyperion.

The Blood of Olympus (The Heroes of Olympus #5)

I know it's early. I know this awesome thing just came out a couple days ago. I know you REALLY don't want to accidentally stumble in my blog and read this uncool spoiler. Oh by the way, SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! Read on your own risk.

It's not exactly a review though. It's a jumble mess of my feelings. Yo, guys, I actually wanted to review this book along with its nine books before this, but I guess I'll settle with only this one for now. I don't know. I'm kind of planning to make reviews for Percy Jackson and the Olympians series and Heroes of Olympus series separately, but... what's the point? Based on this, I review books so I don't just forget what I've read. The problem is, I read this whole series repeatedly and I remember every bits in every scenes! I've read the other nine books ninth times each, so far. So, yeah.

Dear Rick Riordan, The Myth Master, I hope this is not really the end of Percy's adventure. Please plan to make something, anything, with Percy in it. I wish you work on Percy Jackson/Kane Chronicles crossover more. You've hinted (or so I wished) that there will be another story regarding to that. Well, just so you know, I'M PRAYING FOR IT!

Friday, October 3, 2014

Are You Ready for 'The Blood of Olympus'? I am, I am not.

So, I have mixed feelings about The Blood of Olympus. Don't get me wrong. I CANNOT WAIT TO GET MY HANDS ON IT IMMEDIATELY, and the feeling intensifies minute by minute. BUT! I don't want this spectacular series to end. I want my Percy and Annabeth until my age is, like, 78 years old. While in the same time, the anticipation is killing me and I am mega-eager to know how the story will go, will end... NO!

Oh, wait. I haven't begin this post with enough sanityinformation. What am I blabbering about, you ask? Of course, about this madafaka awesome last book of The Heroes of Olympus series by Rick Riordan, that will come out in October 7th 2014. Have you seen the covers? You probably have. Here they are.

Tuesday, September 30, 2014

Creative Writing - A. S. Laksana

Laksana, A. S. 2013. Creative Writing. Jakarta: GagasMedia.
Rating 5 bintang

Creative Writing: Tip dan Strategi Menulis Cerpen dan Novel - Edisi Revisi

Seingat saya, saya belum pernah menyempatkan diri untuk membaca buku panduan menulis fiksi, jadi saya tidak bisa membandingkan buku ini dengan buku lain sejenis. Yang jelas, bagi saya buku ini sukses menyampaikan maksudnya dan benar-benar memberikan semangat untuk menulis dengan baik. Penjelasannya enggak bertele-tele, tepat sasaran, dan cukup dasar. Kualitas lima bintang banget!

Friday, September 26, 2014


MAAFKAN SAYA yang enggak update hampir empat bulan lamanya. Maaf bagi pembaca Page by Page yang masih suka berkunjung tapi postingannya masih yang ituuu aja... Hiks. Maaf mengecewakan. Hiks.

Dan yang paling bikin keki lagi, alasan kenapa saya enggak update sampai begitu lamanya adalah...

Thursday, June 12, 2014

Pengumuman Pemenang Giveaway 9 Bulanan!

Sembilan bulanan yang lalu, saya bikin blog ini tanpa tahu kalau ternyata sampai hari ini masih bisa konsisten ngeblog, walaupun intensitasnya makin lama makin berkurang, tapi tetap ada isinya lah pokoknya. Nah, sebagai selebrasi 9 bulan eksistensi, seminggu lalu saya bikin giveaway, dan saya sudah undi pemenangnya.

Mong-omong, kenapa sih 9 bulanan dirayain? Enggak ada yang khusus banget sih alasannya. Cuma karena saya suka angka 3 dan kelipatannya. Makanya, saya juga bikin giveaway waktu 3 bulanan dan 6 bulanan (yang bersamaan dengan Giveaway Hop BBI 2014). Jadi, tunggu giveaway selanjutnya yah untuk 12 bulanan nanti *nyengir kuda*

Jadi, siapa yang menang giveaway 9 bulanan Page by Page?

Thursday, June 5, 2014

Giveaway Buat Hore-Hore 9 Bulanan! *CLOSED*

Giveaway untuk hore-hore 9 bulanan blog Page by Page! YAY! Harusnya saya update kemarin, tapi apa daya, banyak kesalahan teknis di sana-sini. Jadi, barulah sekarang saya berhasil posting giveaway-nya. Langsung saja dilihat buku-buku yang akan saya bagi, dan sila ikut kalau berminat :)

Seperti biasa, saya hanya akan memilih SATU yang beruntung sebagai pemenang giveaway Page by Page. Untuk buku-bukunya, ini dia merekaaa,
Cracking Da Vinci's Code by James L. Garlow & Peter Jones
Jadi ceritanya, suatu hari saya beli buku ini karena penasaran tentang mana fiksi mana fakta dalam buku teranyar Dan Brown saat itu, The Da Vinci Code. Beberapa hari kemudian saya buka-buka lemari buku Papa dan lihat buku ini kok ada di situ. Karena peraturan tak tertulisnya jelas, saya boleh bongkar-bongkar lemari buku Papa, tapi tidak untuk sebaliknya. Simpel kan? Jadi kenapa buku saya bisa ada di lemari Papa? Sambil manyun-manyun kesal saya tanya kenapa Papa memindah buku saya ke lemari dia... ternyata itu punya dia. Papa juga beli buku ini, tanpa tahu kalau saya sudah punya duluan. Nah, sekarang, saya akan kasih satu buat kamu! Hehehe... (penjelasannya panjang enggak bermutu)

One Amazing Thing by Chitra Banerjee Divakaruni
Buku yang satu ini masih baru dan masih diplastiknya. Saya belum baca, jadi enggak tahu apa bagus apa enggak. Jadi, kasih tahu saya yah setelah kamu menang giveaway ini dan sudah baca bukunya!

The Notebook by Nicholas Sparks
Nah, kalau yang ini saya rasa sudah cukup familiar. Novel dan filmnya sukses besar. Ini cetakan tahun 2003 dari penerbit Gramedia, sudah lebih dari sepuluh tahun yang lalu! Memang bukunya lumayan tua sih, tapi bagi kolektor buku mungkin ini bisa jadi salah satu tambahan koleksinya. Kondisinya masih bagus dan mulus kok, karena untungnya dulu saya rajin menyampul buku-buku saya (artinya, sekarang enggak rajin lagi, hahah)

DAN, saya juga akan memberikan voucher belanja sebesar Rp 50.000 di, karena saya punya lebih dan sepertinya tidak akan saya pakai, jadi lebih baik saya kasih ke pemenang giveaway ini. Horeee~

Ketentuan ikut giveaway ini:
  1. Follow Page by Page, bisa melalui Google Friend Connect (GFC), Google+, bloglovin', ataupun subscribe e-mail, semuanya bisa diakses di bar sebelah kanan.
  2. Tinggalkan komentar "IKUT" di kolom komentar di bawah. Mau bilang yang lain-lain boleh (misal saran-kritik atau apalah), tapi pastikan di awal tulis "IKUT" dulu yah.
  3. Satu orang = satu suara. Komentar Anonymus TIDAK saya hitung.
  4. Pemenang akan diundi dengan dan diumumkan pada 12 JUNI 2014. Bagi yang nantinya menang sila mengirimkan e-mail ke saya berisi nama lengkap, alamat, dan nomor ponsel (jadi ceritanya bagi semua yang ikutan giveaway ini harus balik lagi ke blog ini buat ngecek apakah menang atau tidak di tanggal 12 Juni itu, soalnya bukan saya yang akan menghubungi kamu, mungkin pasang reminder di ponsel masing-masing bisa membantu). Jika setelah 3 hari belum ada e-mail konfirmasi, saya akan undi ulang.

Saturday, May 31, 2014

March-April-May '14 Book Haul!

YEP! YEP! I'M SO HAPPEEEEEH! Because, if you haven't notice, I have a new blog header there! Maybe I'll touch it up again, or maybe not. I don't know. I'm just glad to give this blog something fresh.

Guys, sorry I sum the three months book haul into one post. But really, If I remember it correctly, I didn't buy any book in March (YAY!)... but I'm not sure though (BOO~). Last March has been a lazy-updating-blog month for me, and my March TBR also failed completely. Fat chance you'll never see my TBR post again in the future, but you'll never know with me. I guess, I started buying books again in April and I decided to post the book haul in this May, because I really didn't have extra time last month.

I'm just going to say this upfront, my inner Voldemort is EXTREMELY SATISFIED by this book haul!
I crossed SO many books in my wish list!

Friday, May 30, 2014

The Transcriptionist - Amy Rowland [DNF!]

Rowland, Amy. 2014. The Transcriptionist. North Carolina: Algonquin Books of Chapel Hill.
Rating no star whatsoever!
(not going to review this in Indonesian, 'cause who cares anyway?)

The Transcriptionist

I received this via NetGalley, but I wish I didn’t.

I don’t want to sound like an ungrateful douchebag because, well, I did requested it in the first place, and I didn’t finish reading it. Seriously, I had tried really hard to, at least, finish it. I even didn’t expect to be able enjoying the story anymore, I JUST WANTED TO FINISH IT.

Just now, I peeked reviews of this book in Goodreads... and shocked. I saw MANY glowing reviews about The Transcriptionist. Almost all the people that have read this, praise it. And now I get hesitated about my own brain capacity. The thing is, this book is constructed by supposedly ‘smart’ and ‘deep’ words and lines, and the author inserts some supposedly interesting facts and details (that BORED ME TO HELL). I felt the author just tries too hard to impress, really. And to be honest,

Tuesday, May 27, 2014

Tabula Rasa - Kristen Lippert-Martin

Lippert-Martin, Kristen. 2014. Tabula Rasa. New York: Egmont USA.
Rating 3,5 bintang
(review in English, click here)

Tabula Rasa

Saya menerima buku ini melalui NetGalley, buku ini direncanakan akan terbit pada September 2014.

Pertama saya lihat buku ini di rak buku salah satu teman di Goodreads. Sampulnya keren, dan saya tertarik sekali setelah baca ringkasan bukunya. Katanya ini layaknya The Bourne Identity ketemu Divergent. Saya sih belum baca Divergent, tapi dinilai dari popularitasnya yang tinggi, kayaknya itu novel boleh juga. Dan tentu saja, saya penggemar berat The Bourne Identity, maka saya pun makin penasaran jadinya. Terus ternyata ini tentang perempuan yang semacam hilang ingatan begitu (selera saya banget, cuy). Kesimpulannya:

MAU MAU MAU! Kasiin ke gueee!
Dan saya coba minta ARC-nya (advance reader copy) ke NetGalley, walaupun penerbitnya bilang mereka cuma mengutamakan permintaan pembaca dari Amerika Serikat dan Kanada, saya tetap saja mengajukan permintaan ARC-nya, saya sudah kepingin banget! Dan saya pun dikasih ARC-nya. Reaksi saya:

Tabula Rasa - Kristen Lippert-Martin

Lippert-Martin, Kristen. 2014. Tabula Rasa. New York: Egmont USA.

I received this book via NetGalley, it is expected to be published in September 2014.

I first noticed about this book when I saw it in a shelf of a Goodreads fellow. The cover looks cool, and I became very interested when I read the blurb. It says, this book is The Bourne Identity meets Divergent. Well, I haven’t read Divergent yet, but judging from the hype so far, looks like it’s a pretty decent read. And of course, I was AND am a huge fan of The Bourne series, so I was instantly curious about this one. Further reading the blurb, this book is about a girl who lost her memories (my favorite kind of story!). In a nutshell:

Gimme da book! Me WANT!
So, I requested its ARC (advance reader copy) via NetGalley. Although the publisher notes that they are preferred members from US and Canada only, I couldn’t help but just tried my luck, I was really eager to be able reading this! Then, I got the book and I totally did this,

Friday, May 23, 2014

Quote #9

Sila ke-6: Kreatif Sampai Mati - Wahyu Aditya

Aditya, Wahyu. 2013. Sila ke-6: Kreatif Sampai Mati. Yogyakarta: Penerbit Bentang.
Rating 5 bintang
(review in English, click here)

Sila ke-6: Kreatif Sampai Mati

Saya adalah pembaca buku sejak saya bisa mengingat. Bahkan ada foto saya saat masih berumur sekitar 2 tahun, sedang duduk membaca buku, walaupun bukunya terbalik, tapi itu tetap petunjuk awal kan kalau saya bakal jadi kutu buku ke depannya? Saya rasa, adalah hal yang otomatis saat seorang kutu buku juga pada akhirnya ingin menulis buku. Saya pun begitu, tapi belum kesampaian. Dari saya SD, saya sering bikin cerita-cerita pendek yang kebanyakan enggak ber-ending, puisi-puisi garing, bahkan sampai skrip drama ngaco. Hampir semuanya tidak pernah dilihat mata lain selain mata saya. Beranjak dewasa, saya semakin tidak produktif untuk ‘berkarya’, walaupun keinginan untuk menulis cerita sendiri selalu ada, sampai sekarang. Seringnya, saya punya ketakutan-ketakutan yang membuat saya mengurungkan niat untuk menulis cerita sendiri, yang pada akhirnya menjadi alasan untuk tidak melakukannya sama sekali. Kemudian buku ini datang menampar saya dengan kata-kata lugas dan simpelnya.

Rasa takut adalah musuh besar dari kreativitas.

Tidak benar-benar terasa seperti ditampar sih, soalnya ini buku lucu banget. Dibawakan dengan santai sesantai-santainya oleh Wahyu Aditya alias Wadit, penulisnya. Banyak saran Wadit yang, walaupun bukan hal baru, tetap terasa segar dan cara penyampaiannya benar-benar baik.

Sila ke-6: Kreatif Sampai Mati - Wahyu Aditya

Aditya, Wahyu. 2013. Sila ke-6: Kreatif Sampai Mati. Yogyakarta: Penerbit Bentang.

Sila ke-6: Kreatif Sampai Mati

I read since I can remember things. In fact, I have this photo of maybe 2-year old me, was sitting and reading a book, an upside-down book, but still, it’s like a sign that I will become a booknerd, right? I guess, booknerds always end up on wanting to write their own books. I do want to write my own book too, someday. In my elementary days, I used to write a bunch of short stories with no endings, a bundle of corny poems, and even some messy drama scripts. Almost all of them are never to be seen by other people’s eyes but mine. As I grew up, I became less and less productive in creating my ‘work’, although I always have it in my mind to write my own book, up until now. I have these fears and insecurities that make me hesitate and stop me from writing my own book. Then, this book came and slapped me with its to-the-point and simple words.

Fear is the biggest opponent of creativity.

Well, not really ‘slapped’, because this book is so so very very funny, I mean it in a kind way. The author, Wahyu Aditya a.k.a Wadit, delivers all his ideas in a hilarious informal way. There are lots of Wadit’s tips, although not earthshakingly new, still feel fresh and are told really well.

Saturday, May 3, 2014

Menanti Cinta – Adam Aksara [DNF... kind of]

NOTE: Dearest readers, I’m not going to review this in English. No more people should care about this book. You're missing nothing.

Aksara, Adam. 2014. Menanti Cinta. Malang: Mozaik Indie Publisher.
Rating 1 bintang

Menanti Cinta

Saya mendapat buku ini dari penerbitnya, jika kalian tertarik bisa beli di sini.

Setelah buku DNF pertama saya di blog ini, saya enggak menyangka bakal secepat ini ketemu buku DNF lagi, ada satu buku lagi sih bahkan tapi saya masih belum memutuskan akan menulis ulasannya atau tidak untuk yang itu. Uuugh saya enggak suka baca buku enggak sampai selesai, tapi seriusan deh, saya. Enggak. Sanggup. Baca. Habis. Buku. Ini. Dan kalau saya diminta berusaha sekali lagi untuk menyelesaikan buku ini...

Dan saya merasa enggak enak hati, kan saya dapat bukunya gratis.... Hei kamu, Adam Aksara, JANGAN baca ulasan ini. Enggak perlu marah atau sakit hati yah. Tidak, saya mungkin tidak akan memaki-maki. Mungkin tidak juga berkata kasar. Saya cuma akan ngomong apa adanya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...